Skor - Unisex/Ospec.

Om Skor

Skodon för våra fötter

Att skor är mycket mer än något som bara är till för att skydda våra stackars små fötter mot allt var omvärlden kan få för sig att angripa dem med, sten, grus, glas etc. är väl ingen nyhet för de flesta. I alla fall alla de som någon gång har fått en inbjudan med utskriven dresscode. I en dresscode ingår alltid skodon, det står inte vad du ska ha för skor på dig. Men vilka skor som ska bäras till bjudningen styrs också av vilken dresscode som är satt. Det är så att vilka skor som helst inte får bäras till vilken klädsel som helst. Står det till exempel kostym så är det finskor som gäller. Du kan inte komma indrällandes i en kostym och ett par gamla slitna sandalar och tro att du har hittat rätt bara för att det stod kostym. Det är alltså så det är. Skor är ju även en väldigt viktig del i andra outfits, outfits som inte har styrts av en inbjudan med dresscode. Det finns en mängd olika skor som passar bra, eller mindre bra, till olika sorters kläder och outfits. Ska man köra på en väldigt casual stil i sin outfit så passar faktiskt inte att komma med ett par finskor, Några lackskor till en vardagsoutfit kan många gånger bli fel. På samma sätt som sandalerna till kostymen hade varit malplacé. Exemplet med kostymen och sandalerna är väl visserligen en aning mer extremt och är något man aldrig ska behöva se. Rätt skor vid rätt tillfälle helt enkelt, välj rätt och se rätt ut. Alla skor passar inte till alla outfits och sammanhang.

Kraftigare skor

Skor, om vi ska se dem för vad de egentligen är, är ju faktiskt något som har uppfunnits i första hand för at fylla ett rent praktiskt syfte. De började ju givetvis att användas för att skydda våra fötter mot olika externa saker, som kyla och vassa föremål Hur de första skorna såg ut kan man omöjligt veta för olika sorters skydd för fötter har använts i flera tusen år och förmodligen var skorna tillverkade i något sorts organiskt material som med tiden har brutits ner och nu är dessa skor helt borta så att vi inte kan se hur de såg ut. Men vi vet definitivt att behovet av att bära skydd på fötterna finns och det fanns definitivt redan på den tiden då människan levde som nomader, alltså att de var ett vandrande folk som inte slog sig till ro någonstans. De letade ständigt efter bättre jaktmarker och var på gående fot i stort sett hela tiden. Alltså hade de förmodligen något på fötterna. Idag så behövs det väldigt bra och kraftiga skor för att skydda oss. Framförallt så är det inom vissa typer av arbeten som det behövs bra och kraftiga skor. Skor vars första och största uppgift inte är att se snygga ut. Deras största uppdrag är att skydda bärarens fötter. Alltså vara riktigt kraftiga arbetsskor som inte släpper igenom vassa spikar och andra föremål som annars kunnat skada bärarens fötter. Skor av den här typen har ofta metall i sig som blir helt ogenomträngligt för vassa föremål. Att sulan innehåller en bit metall är inte ovanligt. Det är inte heller ovanligt att hättan på skon, alltså partiet längst fram på skon som sitter över tårna, har försetts med en bit böjd metall så att inget som tappas på skorna skadar tårna. Den här typen av skor kallas skor med stålhätta. Idag är det dock inte ovanligt att den här stålhättan egentligen är tillverkad i hårdplast. Hårdplast är faktiskt nästan lika hårt och ogenomträngligt som stålet och plast har den fördelen att skon inte blir lika tung eller kall om det är kallt ute. Stålet kan nämligen bli riktigt kallt, kyla som sedan kyler ner foten inuti skon.

Bra och billiga skor från många skobutiker

Här på bvår sidan har vi samlat upp internets bästa skor från internets bästa skobutiker. Listorna här uppdateras dagligen och ger dig en daglig puls på skor på nätet. Du kan lätt sortera och söka fram det paret du vill ha. Välj vilka kriterier skorna ska uppfylla och köp det par du tycker är snyggast. Bestäm färg, pris och varifrån skorna ska komma så skickar vi dig till rätt skobutik.

Märken

Adidas Origina. (<10)Green Comfort (<10)Magic (<10)Melton (<10)POM POM (<10)

Visar:

8 produkter hittades.
<10 <10 <10 <10 <10
(<10) (<10)
  • Betyg, Högt till Lågt
  • Betyg, Lågt till Högt
  • Pris, Högt till Lågt
  • Pris, Lågt till Högt
  • Namn, A-Ö
  • Namn, Ö-A
99,00kr820,00kr
Återställ
Reaprodukter (3)